Örgü Dantel ve El işleri Sitesi

Kendin Tasarla Kendin Yap Projesi Hediye Kutusu Tasarımı

 Kendin tasarla kendin yap akımının yeni projeleri arasında şimdi de çok şık bir hediye kutusu var… Aslında bu yeni akımın temelinde masrafları kısmak, daha az harcama yaparak tasarruf etmek de ilk amaçları arasında. Günümüz de insanların doyumsuzluğu, aç gözlülüğü ve mutsuzluklarını gidermek için kısa süre kendilerini mutlu edecek olan alış veriş çılgınlığına son vermekte yatıyor. Harcamadan üretmenin, kendi tasarım ürünlerinin ve maddi birikimin aslında insanı daha uzun süre mutlu edeceği konusunda vurgular yapılıyor ve bu amaç ile ilgili yeni yeni kampanyalar başlatılıyor. İşte böyle bir kampanyanın birisi de 100 eşya ile yaşamak. Mutfağınızdan, kitaplara ve tabi ki çanta ve kıyafetlere kadar toplamda sadece 100 parça ürün kampanyası… Sizce bir kadının sadece kıyafetleri 100 parçayı geçmez mi? Bence kesinlikle geçer ve aslında o kadar gereksiz ve fazla kıyafeti dolabında sakladığını ve daha acısı bir sürü kıyafetini sadece kışlıklar kaldırılıp yazlıklara geçerken gardrobunu değiştirirken fark etmesidir !!!!

kartondan hediye kutusu yapımı

Ve bu projede uzmanlar konunun daha iyi anlaşılabilmesi için uygulanan bir taktiği de anlatıyorlar. Yazının başlığı Elini Açsan Kurtulacaksın ! Yazı da maymunları yakalamak için hindistan cevizinin yarısı kesilerek toprakta bir çukur açılıyor ve çukurun üzerine hindistan cevizi bırakılıyor, çukurun içine ise maymunların yemeyi çok sevdiği, tabi ki muzdan başka 🙂 bir bitki bırakılıyor. Ancak bu çukur o kadar küçükki çukurun içinde ki bitkiyi eli ile tuttuktan sonra o çukurdan elini ve bitkiyi çıkarması mümkün değil. Ya tuttuğu yiyeceği bırakarak yani elini açarak o çukurdan yiyeceği almadan kurtulacak ya da maymunu yakalamak isteyen kişiler maymunu o şekilde yakalayacaklar. İşte bu nokta da maymunların bu kapandan sadece % 10 luk bir kısmının yiyeceği bırakarak kurtulduğunu ve % 90 ının ise bu şekilde çukurun başında yakalandıklarını söylüyorlar. Burada sadece maymunların aç gözlülükleri ve hırsları sonucunda ellerindeki yiyeceği bırakıp çukurdan uzaklaşabilecekleri halde bırakmadıkları anlatılmak isteniyor. Gereksiz alış verişler, gereksiz harcamalar da biz insanoğlu da o kadar doyumsuz, hırslı ve aç gözlüyüz ki bu kampanya ile mutluluğu aslında yanlış yerde aradığımızı anlatmak istiyorlar.

Dıy projesinin de amacının aslında elimizdeki eşyaları kullanarak yeni şeyler üretebilir ve kendimizi böylelikle daha mutlu edebileceğimiz gerçeğini anlamamızı sağlamak olduğu apaçık. Sayfamızdaki hediye kutusu tasarımı ise kendimiz için tasarlayacağımız yeni bir hediye olabilir, isterseniz arkadaşınıza hediye edeceğiniz bir hediyenin kutusu veya kendi takılarımız ya da ojelerimiz için hazırlayacağımız bir kutu da olabilir. Harcamadan üretmeyi, bu doyuma ulaşabilmek dileği ile, mutlu projeler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kadınca
kadın
kadın kadın yemek tarifleri örgü