Kolay Örgü Çocuk Hırkası Tarifi

Hem yapımı kolay hem kullanışlı bor  model daha.Yeni örgü örmeye başlayanlar için ideal örnek.

gri hırka

Kolay  Örgü Çocuk Hırkası Tarifi

  • Hırkamızın ön bedeni için 60 ilmek atalım. 3 sıra haraşa örelim
  • Sonra lastik kısmında 5 haraşa ilmek bırakarak diğer kısmını bırakacağız.
  • Bunun için 5 haraşa ilmek örün yanındaki 2 ilmeği bir örün düz örgüye devam edin.
  • Arka bedeni 60 ilmek başlayın 3 sıra haraşa örün ön beden ile aynı boyuta gelince yakayı 3 sıra haraşa örüp bitiriyoruz.
  • Ancak ön ve arka bedende kol yeri gelince reglan kol yapılır.
  • Kolları 60 ilmek ile başlayın 3 sıra haraşa örüp koltuk boyuna kadar düz örüyoruz. Koltuk kısmını reglan kol kesiyoruz.
  • Bere içinde 80 ilmek başlayalım düz örgü örelim. İstenen boy oluşunca şişteki ilmekleri 4’er  bölerek her bölüntüde 3 ilmek keselim. Böylece tepeye kadar örelim. Tepeyi büzdükten ya da diktikten sonra süsleme yapalım.

REGLAN KOL

  • Şişin başından 3 ilmek ör 4. ilmeği örmeden diğer şişe aktarın (yani burgu yapıyoruz) bu işlemde her değişimde yönün aynı olması gerekiyor.
  • Sonra 2 ilmeği birden örüyoruz. Bunu istenen kol oyuntusu olana kadar 2 sırada tekrarlayalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

kadınca
kadın
kadın yemek tarifleri kadın yemek tarifleri kurabiye tarifleri tatlı tarifleri